Іранська армія надіслала у Сирію сотні своїх солдат для проведення військової операції проти бойовиків "Ісламської держави". Вони приєднаються до військового об'єднання армії диктатора Асада та путінських бойовиків.

Як повідомляє агентство Reuters, солдати Ірану візьмуть участь у масштабній наземній операції проти позиції ІДІЛ. Ця військова коаліція матиме серйозну складову. Вже відомо, що до неї приєднались шиїти з Іраку, російська військова авіація, армія Асада та ліванські радикали "Хезболла".

Представниця МЗС Ірану Марзіе Афхам заявила, що її країна повністю підтримує введення військ Росії у Сирію.

"З урахуванням офіційного запиту, направленого урядом Сирії у Російську Федерацію, Іран вважає необхідною російську воєнну операцію проти терористичних угруповань в Сирії", - заявила Афхам іранським журналістам.

Також на її думку, авіаційні удари РФ по нібито позиціям "Ісламської держави" є запорукою перемоги над тероризмом та урегулювання кризи на Близькому Сході.

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Читайте також: Cім країн закликали Росію припинити операцію в Сирії

20 вересня армія РФ після ухвалення усього вищого керівництва країни здійснила перший удар у Сирії. Сьогодні у Пентагоні повідомили, що жодна бомба не влучила по терористам.