Федеральна служба безпеки Росії висунула на розгляд уряду законопроект, який пропонує засекретити інформацію про власників нерухомості, літаків і яхт.

Про це повідомляє РБК.

ФСБ вирішила закрити загальний доступ до Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно, який в даний момент знаходиться у відкритому доступі та містить особисті дані власників нерухомості.

Читайте також: Користувачі обвалили реєстр Мінюсту в спробах знайти майно чиновників

Як вважають у відомстві, ці дані можуть бути використані в злочинних або компрометуючих цілях. Також спецслужби мають намір обмежити доступ до інформації держкадастр нерухомості, Єдиного держреєстру прав на повітряні судна та інших суднових реєстрів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Так, на думку глави думського комітету з власності, члена КПРФ Сергія Гаврилова, особисті дані власників нерухомості не повинні бути надбанням громадськості. Ця інформація повинна запитуватися компетентними органами по потребі. Також зазначені відомості можуть отримати громадські організації та ЗМІ при підписанні зобов'язання про їх нерозголошення.