Російські винищувачі, з початку військової операції на території Сирії, щонайменше три рази перехоплювали безпілотні літальні апарати США.

Про це повідомляє телеканал Fox News, посилаючись на двох американських чиновників, які мають доступ до останніх розвідданих з регіону.

"Коли це сталося в перший раз, ми подумали, що росіянам пощастило. Але потім це сталося ще два рази", - зазначило одне з джерел каналу.

Обидва американських чиновники наголосили, що перехоплення росіяни здійснювали над територією підконтрольній "Ісламській державі". Зокрема над Раккою, що вважається де-факто столицею бойовиків, а також по всій ліній турецько-сирійського кордону, неподалік міста Корба.

Ще один випадок перехоплення американських дронів зафіксований на північному заході Сирії, недалеко від Алеппо.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Читайте також: Війська Асада наступають у двох сирійських провінціях

Зазначається, що безпілотник США MQ-1 Predator легко виявити з допомогою радара. Він не використовує технологію стелс, щоб зменшити помітність для радіолокаційних приладів.

Літаки російських військово-повітряних сил не намагалися збити американські безпілотники. Проте вони пролітали зовсім близько до дронів. Вони це робили для того, щоб відчувалась їх присутність.

Один чиновників наголосив, що "росіяни пролетіли дуже близько, але не перешкоджали польоту безпілотного апарату".

Нагадаємо, США відмовилися від військового співробітництва з Росією в Сирії.