Міністри оборони країн, які входять до НАТО, під час засіданні у Брюсселі схвалили програму про розширення та посилення сил швидкого реагування Альянсу.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після закінчення засідання, передає "Європейська правда".

"Ми дали зелене світло для завершення зміцнення наших сил реагування НАТО, включаючи їх механізми командування і управління", - зазначив він.

Генсек Альянсу додав, що тепер НАТО має все необхідне, щоб зробити сили реагування швидшими та підвищити їх боєздатність.

Чисельність цих військових сил, за його словами, становитиме до 40 тисяч осіб. Це в два рази більше, ніж зараз.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами
Показати ще

Читайте також: Британські військові розмістяться в країнах Балтії, щоб стримати агресію РФ

Столтенберг зазначив, що оперативна група реагування зможе почати розгортання вже за 48 годин. Він наголосив, що ці загони можна направити в будь-яке місце і вони стримуватимуть ворога та захищатимуть від загроз.

"Ми не повинні розгортати наші сили реагування, але кожен супротивник повинен знати, що ми здатні зробити це дуже швидко", - сказав генсек НАТО.

Розширення сил реагування, за його словами, забезпечить готовність Альянсу до протистояння новим викликам, які виникають у світовому безпековому середовищі.

Він наголосив, що це найбільше розширення колективної оборони з часів початку "холодної війни".