Збройні сили Чехії розмістили 650 солдатів для допомоги поліції в охороні кордону з Австрією, пише видання Ceske Noviny.

Таке рішення було прийняте з метою отримання солдатами змоги бути на позиціях на кордоні максимум через дві години після ймовірного виникнення надзвичайної ситуації.

Крім того, поліція Чехії починаючи з суботи, 10 жовтня, розширила вибіркові перевірки на кордоні з Австрією. Кількість поліцейських на кордоні було збільшено з 200 до 720, вибіркові перевірки будуть проводити на 20 прикордонних переходах замість 14.

Тепер чеським правоохоронцям буде легше перехоплювати нелегальних мігрантів.

Читайте також: Європейці платитимуть податки для біженців

Популярні новини зараз
Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

"Ми розширили перевірки на менші прикордонні переходи. Ми хочемо впевнитися, щоб мігранти не скористалися переходами, які раніше не охоронялися", - сказали в поліції.

Раніше повідомлялося, що чеські поліція і армія 30 вересня розпочали спільні навчання на кордоні з Австрією для відпрацювання навиків в умовах ймовірного напливу біженців.