Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розкритикував дії Росії в конфлікті у Сирії. Він визнав, що авіаудари міжнародної коаліції також не принесли суттєвих результатів.

Про це генсек повідомив 10 жовтня під час щорічного засідання Всесвітнього банку і Міжнародного валютного фонду в Лімі, передає Deutsche Welle.

Пан Гі Мун наголосив, що в Сирії жахлива гуманітарна ситуація. Кількість біженців, згідно з його даними, вже перевищила чотири мільйони. Ще близько 10 мільйонам людей необхідна термінова гуманітарна допомога. Це за його словами, стосується не тільки Сирії, але й сусідніх країн.

Президент Світового банку Джим Ен Кім, у свою чергу, заявив, що збитки внаслідок військових дій в Сирії оцінюються в 170 мільярдів доларів.

Раніше командувач військами США в Європі генерал Бен Ходжес наголосив, що президент Росії Володимир Путін почав військову операцію в Сирії по декільком причинам. Одна з них - відвернути увагу світового співтовариства від подій в Україні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Читайте також: США та РФ обговорять питання безпеки у сирійському небі

Російські військово-повітряні сили 30 вересня нанесли перший удар по позиціям помірних повстанців у Сирії. Бомбардування забрало життя щонайменше 36 цивільних осіб.

Місцеві ЗМІ заявили, що в місцях, куди била російська авіація, немає жодних бойовиків "Ісламської держави". Фронтова авіація Росії бомбить ті місця, де зосереджуються противники режиму сирійського президента Башара Асада.

Нагадаємо, Туреччина і її партнери по коаліції, яка бореться проти ІДІЛ, закликали Росію припинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.