ООН та Всесвітній банк мають намір залучити кошти для допомоги біженцям. Для цього організації планують випуск облігацій, повідомляє Reuters.

Залучення нових коштів пройде за підтримкою Ісламського банку розвитку. Детальний план фінансування для переселенців сторони планують надати у лютому 2016 року. Таке рішення представники організацій ухвалили на зустрічі членів Міжнародного валютного фонду.

Допомога для переселенців складатиметься з двох частин. З початку організатори хочуть отримати гарантії від країн-донорів під випуск євробондів. Потім проситимуть знижки на кредити для Йорданії та Лівану, куди потрапляє більшість емігрантів з Сирії.

Голова Всесвітнього банку Джим Йонг Кім заявив, що для подолання міграційної кризи необхідні міцні міжнародні стосунки та передові фінансові методи.

Читайте також: Російське втручання ускладнює ситуацію в Сирії - генсек ООН

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун розповів, що сьогоднішня проблема з біженцями наймасштабніша з часів Другої Світової війни.

Вчора з'явилась інформація у західних ЗМІ про можливе введення податку на біженців у ЄС, але потім офіційні представники Німеччини її спростували.