Олександр Лукашенко переміг у президентській гонці на виборах. Він набрав 83,49% голосів виборців.

Про це пише місцеве видання "Белорусский партизан".

"За лідера Ліберально-демократичної партії Сергія Гайдукевича проголосувало 3,32% виборців, представника громадянської кампанії "Говори правду" Тетяни Короткевич - 4,42%, голови Білоруської патріотичної партії Миколи Улаховіча 1,67% виборців", - розповіла голова ЦВК Лідія Єрмошина.

Читайте також: "Живе Білорусь!" та "Слава Україні!" - акція протесту у Мінську (фото, відео)

Проти всіх проголосували 6,40% білоруських виборців. При цьому у столиці країни - у Мінську проти всіх проголосували 20,6%. Явка на виборах склала 87,2%.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами Єрмошиної, це - попередні дані. Остаточні озвучать після того, як обласні виборчкоми і виборчком міста Мінська підпишуть підсумкові протоколи про голоси за кожного кандидата.

У 1994 році Лукашенко обрали президентом вперше. Тобто, 61-річний глава обійме пост вп'яте.

Нагадаємо, на президентських виборах 2010 року Лукашенко отримав 79,65% голосів. Напередодні нинішнього голосуванні він заявив, що хотів би отримати не менше 80% голосів, щоб "мати сильну позицію на міжнародних переговорах".