Представники Міністерства закордонних справ Туреччини попросили військові відомства Росії та Америки зупинити підтримку Партії демократичної єдності сирійських курдів. Про це повідомили у прес-службі офіційних представників у світі.

На зустрічі, яка відбулась 13 жовтня, турецька сторона висловила свою думку стосовно ПДЄ. На неї запросили послів США Джона Басса та Росії Андрія Карлова. З обома чиновниками поспілкувались окремо.

"Представникам країн була висловлена стурбованість Туреччини у зв'язку з позицією кожної з країн відносно ПДЄ", - повідомили в МЗС Туреччини.

Також турки запевняють, що зустріч пройшла без будь-яких офіційних документів від держави із проханнями або вимогами. Послів попросили у неформальній формі посприяти на міжнародну політику РФ та США.

Анкара вважає, що Партія демократичної єдності має близькі стосунки з Робочою партією Курдистану, яка є терористичною у Туреччині.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Читайте також: Асад при підтримці Путіна готується до масштабної наземної операції

Нещодавній подвійний теракт у Туреччині пов'язують з терористами із формувань курдів або з "Ісламською державою".