У Таллінні пройшов мітинг проти наміру влади республіки прийняття в країні біженців з Африки і з Близького Сходу.

Про це передає УНН.

Як зазначили правоохоронці Естонії, на акцію прийшли близько тисячі людей.

Спочатку мітингувальники зібралися біля будівлі посольства Німеччини і розгорнули плакати з гаслами. Вони були написані німецькою мовою та адресовані канцлеру Німеччини Ангелі Меркель: "Ти не впораєшся з цим, жінка!", "Тут не твоя земля, жінка!".

Потім учасники демонстрації відправились до парламенту Естонії. Там вони провели мітинг під гаслами "Ми не хочемо біженців", "Кордон - під контроль!". Під час проведення заходу активісти почали збирати підписи під петицією проти прийому біженців.

Популярні новини зараз
Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним" Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

Організаторами мітингу виступили правоконсервативні партії та громадські об'єднання республіки. Це фонд "Європейський національний фронт", Консервативна народна партія Естонії, а також Партія народної єдності.

Читайте також: Голандці закидали яйцями біженців із Сирії

Незважаючи на те, що держави Балтії приймуть всього по кілька сотень біженців, переважна частина населення проти розміщення іммігрантів у своїх країнах. Громадяни вбачають в них загрозу зростання злочинності, релігійного екстремізму і початок непорозумінь через етнокультурні відмінності.