США посилюють обороноздатність Польщі.

Як повідомляє Європейська правда, міністр оборони Польщі Томаш Семоняк заявив, що в місті Цеханув розмістять командування бригади.

Також там поставлять 200 одиниць військової техніки США.

Такі умови прописані в угоді, яку уклали минулого тижня представники оборонних відомств двох країн.

Польща надає США можливість розміщувати склади американського військового обладнання, також в їх розпорядженні будуть знаходиться ділянки в містах Ласк, Цеханув і Хощно.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незважаючи на досягнуті угоди, деталі розміщення військової техніки узгодять в процесі її поставок.

Семоняк підкреслив, що стратегічне розташування американської зброї зміцнить північно-східний регіон Польщі.

Американські військові уточнили, що роботи для облаштування складу повинні будуть оформлені до саміту НАТО в польській столиці в липні 2016 року.

Польське оборонне відомство передає США близько 24 га і 50 будівель. Семоняк уточнив, що американські військові за свої гроші облаштують казарми, майстерні та склади.

Читайте також: Обама залишив війська США в Афганістані

Нагадаємо, що російська агресія по відношенню до України стала стимулом для посилення військової потужності кордонів країн-членів НАТО.

В цьому контексті США побудує в Польщі базу протиракетної оборони.

Росія, у свою чергу, зміцнює західні кордони.