Норвегія хоче повернути до Росії частину сирійських біженців. Вони прибувають в країну саме через російську територію.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр юстиції і громадської безпеки Норвегії Андерс Анундсен розповів, що частина біженців потрапляють в країну через пункт пропуску Стурскуг на кордоні з Росією.

Але вони вже протягом тривалого періоду жили на російській території і мали на це офіційний дозвіл.

"Таким чином, вони не біжать від війни, убогості і голоду. Прохачів притулку будуть відправляти назад в РФ в найкоротші терміни - на підставі укладеної в 2007 році міждержавної угоди, що регламентує процедуру реадмісії громадян третіх держав та осіб без громадянства", - наголосив він.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Читайте також: Голандці закидали яйцями біженців із Сирії

Норвезьке управління у справах імміграції зазначає, що на початку цього року з Росії прибуло майже 1 200 громадян Сирії. У 2014 році їх було не більше десятка.

Нагадаємо, заступник міністра юстиції Норвегії Йоран Каллмюр наголосив, що мігранти отримуватимуть дозвіл на проживання в країні. Але його обмежать на строк до п'яти років.