Сьогодні у будівлі молдовського парламенту відбувся арешт колишнього прем'єр-міністра країни Влада Філат. Силовики затримали політика одразу після того, як депутати скасували його недоторканність.

Про це повідомляють молдовські ЗМІ.

Ще перед початком сьогоднішнього засідання біля парламенту зібрались сотні людей з вимогою посадити Філата. Члени уряду ухвалили рішення притягнути його до кримінальної відповідальності і майже одразу поліцейські виконали наказ.

Влада Філата звинувачують у шахрайстві у великих розмірах, хоча сам він свою провину заперечує. 46-річний політик перебував на посаді прем'єра Молдови у 2009-2013 роках, а наразі є лідером Ліберально-демократичної партії.

Вже після його прем'єрства, у трьох найбільших банках країни зникли гроші на суму один мільярд доларів. Після цього фінустанови визнали неплатоспроможними, а у Молдові розпочалася фінансова криза.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Читайте також: Норвегія поверне в Росію частину сирійських біженців

Саме колишнього прем'єра підозрюють у цій крадіжці.

Нагадаємо, з початку вересня у Молдові проходять масштабні мітинги. Громадяни вимагають відставки чинного уряду та подолання кризи.