В Європейському союзі підтримали політичне рішення по внутрішньосирійському конфлікту. Відповідальність за сотні тисяч жертв громадянської війни поклали на уряд президента Асада.

Про це пише Корреспондент.

"У підсумку саміту, який закінчився в ніч 16 жовтня, глави країн ЄС заявили, що з Асадом неможливий міцний мир в Сирії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Болгарії прикордонники застрелили афганського біженця

У заключному документі згадали "російські атаки на позиції сирійської опозиції і мирне населення і небезпеку подальшої ескалації конфлікту".

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Французький президент Франсуа Олланд сказав, що такі дії Російської федерації посилять владу глави Сирії, але вони зрештою не врятують Башара Асада.

За словами німецького канцлера Ангели Меркель, для подолання сирійського конфлікту необхідно "набратися терпіння". Вона, на відміну від президента Франції, готова до переговорів з Асадом для пошуків політврегулювання ситуації.