Туреччина намагається відгородитися від країни-сусідки довжелезним бетонним муром із колючим дротом. В такий спосіб вона хоче стримати джихадистів, які мріють про приєднання до Сирії.

Критики на сторінках The Daily Mail скептично коментують таке бажання.

Вони вважають, що запізня реакція не буде мати запланованого ефекту. План побудови паркану у турецької влади виник відразу після кривавого липневого теракту у Суручі. У прикордонному містечку тоді загинуло 32 особи.

Додатковий армований паркан та спеціальний патруль мають посилити захист між Туреччиною та "Ісламською державою". Інформацію про ситуацію на кордоні надаватимуть безпілотники, контрольний центр та мобільні транспортні засоби.

Читайте також: Туреччина збила неопізнаний літак на кордоні з Сирією

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Прем'єр-міністр країни Бюлента Арінжа вважає, що такі заходи не дозволять терористам, іноземним бойовиках проникнути на територію Туреччини.

Нагадаємо, що окрім Туреччини, подібну конструкцію побудувала Угорщина. Триває будівництво парканів в Тунісі та Саудівській Аравії.