В ніч на 17 жовтня Угорщина повністю закриває свій кордон із Хорватією. Таке рішення урядовці прийняли для зупинення потоку біженців до країни.

Сьогодні очільник МЗС країни Петер Сіярто повідомив, що Угорщина переходить на особливий захист шенгенського кордону. Такій радикальній мірі посприяв саміт у Брюсселі, на якому керівники європейських країн не домовились про захист території від біженців, повідомляє Reuters.

Також Сіярто заявив, що його країна вже проінформувала про своє рішення представників сусідніх держав - Хорватію, Словенію, Польщу, Словаччину, Австрію та Німеччину.

Таким чином, легальні переселенці зможуть потрапити до Угорщини лише через спеціальні пропускні пункти. На кордоні із Хорватією, яка також є членом ЄС, угорці вже закінчили будівництво паркану.

Читайте також: Збитий в Туреччині безпілотник належить Росії

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, наразі Європа переживає справжню міграційну кризу. Десятки тисяч переселенців з півночі Африки та Близького Сходу намагаються потрапити до Старого Світу. Дехто втікає від війни, як мешканці Сирії, хтось просто перебуває у пошуку кращого життя.