У Туреччині приймуть 3 тисячі турків-ахиска (месхетинців), які проживають на сході України і постраждали від військового конфлікту в цьому регіоні - повідомляє Агентство Анадолу.

"Турки-ахиска, яких доставлять до Туреччини за указом президента Реджепа Тайіпа Ердогана, зможуть почати нове життя в провінціях Ерзінджан і Карс. Там їм виділить житло Управління масового житлового будівництва при уряді Турецької Республіки (TOKİ) ", - передається в повідомленні.

Унаслідок цього, 677 сімей турків-ахиска, які були змушені мігрувати на схід України з Узбекистану в 1989 році, готуються до ще однієї міграції.

Переїзд відбудеться протягом 10-15 днів. Через певний час месхетинці отримають громадянство Туреччини.

Читайте також: Туреччина ні за які гроші від ЄС не залишать у себе мігрантів із Сирії

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило
Показати ще

Нагадаємо, що турки-ахиска, або месхетинських турки - субетнічна група, яка виходить з Грузії. У 1944 році Сталін депортував їх по областях Узбекистану, Казахстану і Киргизії в якості "спецпоселенців". Їх було близько 100 тисяч чоловік.

Зараз в Україні проживає від 7 до 10 тисяч турків-ахиска.