Суд переніс розгляд справи проти колишнього прем'єр-міністра Молдови Влада Філата на неділю, 18 жовтня.

Колишнього високопосадовця судять за звинуваченням у корупції. Молдовська прокуратура наполягає на арешті Філата, передає Укрінформ.

"Ми наполягаємо на превентивному арешті строком на 30 днів. Для цього є всі підстави, а також вилучені в ході додаткових обшуків в офісі та будинку екс-прем'єра Філата докази. Додатково по цій справі були допитані свідки, і є необхідність проведення комплексного розслідування", - заявила прокурор Адріана Бецишор.

За її словами, у розслідуванні візьмуть участь слідчі румунського Управління з боротьби з корупцією.

Читайте також: У Молдові заарештували колишнього прем'єра

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Засідання перенесли через те, що адвокати екс-прем'єра нібито не встигли ознайомитися зі справою. Сам Філат на засідання суду не з'явився, пославшись на проблеми зі здоров'ям.

Нагадаємо, у четвер, 15 жовтня, екс-прем'єра Молдови затримали співробітники Центру з боротьби з корупцією. Його звинувачують в отриманні від бізнесмена Ілана Шора хабара в розмірі 250 мільйонів євро.

Якщо провину Філата доведуть, йому загрожує до 15 років ув'язнення.