У Всесвітньому фонді дикої природи WWF розстріл білого ведмедя на Чукотці назвали вимушеним.

Про це пишуть російські ЗМІ.

"Випадки нападу на людей, у тому числі і неспровоковані, вони, на жаль, бувають. І, насправді, якщо ведмідь проявляє агресію і показує, що він сприймає людину як можливий об'єкт видобутку, то іншого варіанту, окрім як відстріл його, немає", - сказав Керівник програми по збереженню біорізноманіття Володимир Кревер.

Читайте також: Акція проти торгівлі людьми проходить по всій Україні

За словами співробітника WWF, випадки нападу ведмедів на людей "в масштабах року обчислюються десятками - це не так багато", а випадки розстрілів - взагалі поодинокі.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Кревер розповів, що багато жителів міст, які не були в подібних ситуаціях, "не знають, що це таке, коли навколо будинку ходить хижак, який може і у будинок вломитися".

Нагадаємо, інцидент стався у вересні 2012 року на метеорологічної обсерваторії Валькаркай на Чукотці. Самі полярники розповіли про нього лише 15 жовтня 2015-го.

Кілька років тому, гігантський білий ведмідь протягом двох діб полював за співробітниками. Він задер і з'їв собаку, пхався в вікна будинків, ходив навколо будівель і не давай людям вийти на двір.