Євротунель під протокою Ла-Манш, що сполучає Велику Британію і Францію, припинив свою роботу через мігрантів, які прорвалися на платформи на вокзалі у французькому Кале, пише ВВС.

В адміністрації Євротунелю поки не називають час відновлення залізничного сполучення. Як повідомляється, тунель буде закрито щонайменше до вівторка.

Нагадаємо, у жовтні натовпи мігрантів вже проривалися на платформи в Кале, після чого рух поїздів також було тимчасово зупинено.

Крім того, неодноразово повідомлялося про загибель мігрантів у тунелі під Ла-Маншем під час їхніх спроб заскочити на потяги, які рухаються до Британії.

У серпні 1 700 нелегальних мігрантів штурмували Євротунель, щоб звідти дістатися Британії. Близько тисячі мігрантів були перехоплені правоохоронцями поблизу тунелю, ще 700 - вже всередині. Мігранти поводилися агресивно і кидали у французьких поліцейських каміння.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Читайте також: Німеччина внесла зміни у міграційні закони

Тунель під протокою Ла-Манш - найкоротший і найшвидший спосіб потрапити до Британії, адже дорога займає лише 35 хвилин.

Домогтися зниження кількості мігрантів, що атакують Євротунель, допомогли заходи з посилення його захисту. В уряді Великої Британії заявили, що витратили сім млн. фунтів на посилення безпеки Євротунелю, при цьому багато чого ще належить зробити.