Крісло прем'єр-міністра Канади зайняв лідер лібералів Джастін Трюдо. До цього на цій посаді дев'ять років перебував Стівен Харпер. Повідомляє BBC.

Ліберальна партія, за попередніми підрахунками голосів, виборола найбільшу кількість місць у парламенті. Новий міністр підтримує боротьбу з терористичною організацією "Ісламська держава". Але вважає, що існують інші способи допомоги, окрім відправки до Іраку винищувачі. Наприклад, надати гуманітарну чи медичну допомогу, здійснити перевезення стратегічних вантажів. Трюдо хоче, щоб військово-повітряні сили Канаді перестали наносити удари в Сирії й сконцентрувалися на навчанні.

Новоспечений прем'єр є сином колишнього прем'єр-міністра П'єра Трюдо, який започаткував в Канаді безкоштовне медичне забезпечення, двомовність, політику мультикультуралізму й був активним борцем проти квебекського сепаратизму.

У ході передвиборчої компанії Джастін Трюдо обіцяв збільшити податки для тих, хто обіймає керівні посади, і зменшити для представників середнього класу.

Читайте також: Росія збирається відкрити посольство Сирійського Курдистану

Популярні новини зараз
Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук"
Показати ще

Нагадаємо, що за результатами парламентських виборів у Канаді, очільником може стати лідер партії, яка набрала найбільшу кількість голосів. На загальних виборах Оттаві обирають 338 депутатів федерального парламенту.