Поліція Туреччини ліквідувала в Стамбулі навчальний центр, в якому терористи з "Ісламської держави" готували бойовиків з дітей у віці до 18 років, які приїхали з Узбекистану і Таджикистану. Про це пише турецьке видання Vatan.

За даними видання, навчальний центр був розташований в азіатській частині міста - в районі Пендик.

Правоохоронці затримали 53 іноземних громадян під час антитерористичного рейду у зв'язку з терактом, здійсненим 10 жовтня в Анкарі. Бойовики мали намір їхати в Ірак і Сирію, щоб приєднатися до ІДІЛ. Серед затриманих - 29 дорослих і 24 підлітків у віці до 18 років, яких навчали радикальному ісламу і тренували на базі ІДІЛ.

Як наголошується, поліції вдалося з'ясувати, що узбеки і таджики здають в оренду підвали, насамперед у районі Пендик, і організують там тренувальні табори. Діти тим часом здобували освіту в спеціальних школах, де їм розповідали про ІДІЛ.

Читайте також: "Ісламська держава" заробляє 1,5 млн доларів на день на нафті

Популярні новини зараз
Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, 10 жовтня у столиці Туреччини Анкари прогриміло два вибухи. За попередніми даними, бомби привели в дію терористи-смертники, в результаті чого за офіційними даними загинуло 97 осіб, поранено - 246 осіб.