Міністерство оборони США повідомило Конгрес про намір продати Саудівській Аравії чотири бойові кораблі прибережної зони (LCS) на суму 11,25 млрд доларів. Мета поставки - зміцнення обороноздатності союзників США в Перській затоці після підписання ядерної угоди з Іраном.

Про це пише Bloomberg із посиланням на чиновників Пентагону.

Як повідомляється, державний департамент США схвалив продаж кораблів і дозволив Саудівській Аравії почати переговори з виробником кораблів. Нові LCS мають замінити застарілі кораблі Королівського східного флоту.

Контракт буде укладений за умови, якщо Конгрес не заблокує операцію.

В даний час в рамках програми розроблені і знаходяться на початковій стадії провадження два проекти бойових прибережних кораблів.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: Іран вперше продемонстрував підземну ракетну базу (фото)

Нагадаємо, 18 жовтня, набула чинності угода між Іраном і "шісткою" країн-переговірників, укладена в липні. За умовами ядерних зобов'язань, Іран повинен обмежити свою ядерну програму, а США випустити документи про зняття санкції щодо країни.

Саудівська Аравія та інші сунітські арабські держави незадоволені, що в обмін на стримування ядерної програми, шиїтський Іран отримає звільнення від економічних санкцій і доступ до мільярдів доларів заморожених коштів.