У Держдуму РФ надійшов законопроект, що передбачає проведення хімічної кастрації для осіб, які вчинили сексуальні злочини проти неповнолітніх. Його автором є сенатор від Владимирської області, член партії "Справедлива Росіїя" Антон Беляков.

Про це повідомило інформаційне агентство INTERFAX.

У 2012 року російські депутати вже ухвалили закон, який посилює покарання для злочинців-педофілів і допускає добровільну хімічну кастрацію засудженого в обмін на скорочення тюремного терміну. Однак, на переконання Белякова, проблему зростання злочинів проти статевої недоторканності неповнолітніх досі так і не вирішено.

Відповідно до законопроекту, якщо ґвалтівник скоїв тяжкий злочин щодо неповнолітнього, хімічна кастрація призначатиметься судом в обов'язковому порядку, якщо ж менш тяжкий – то суд буде ухвалювати рішення на підставі висновку лікарів-психіатрів.

Читайте також: Двом вчителям-педофілам скасували вирок в Індонезії

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"За даними МВС Росії, з 2009 до 2013 роки у 2,9 рази збільшилася кількість зґвалтувань неповнолітніх у віці від 14 до 17 років, і ще більше, в 4,2 рази, зросла кількість зґвалтувань потерпілих, котрі не досягли чотирнадцятирічного віку", - йдеться в об ґрунтувальній частині законопроекту.

Хімічна кастрація проводиться шляхом введення в організм медичних препаратів, які пригнічують сексуальний потяг. Каструвати злочинців-педофілів пропонується як за рахунок держбюджету, так і за рахунок приватних коштів зі спеціального фонду.