З початку військової кампанії Росії у Сирії внаслідок авіаударів ВПС РФ загинуло вже 370 осіб, близько третини з них - цивільні особи. Такі дані наводить Сирійська обсерваторія з прав людини, повідомляє AFP.

За даними правозахисників, вбито 243 бойовиків, серед них 52 із групи "Ісламська держава", та 127 мирних жителів.

Крім того, наголошується, що серед цивільних осіб жертвами російських авіаударів стали 36 дітей і 34 жінки.

У понеділок, 20 жовтня, в результаті ударів російської авіації у по утримуваному повстанцями району у провінції Латакія на північному заході Сирії загинули щонайменше 45 місцевих жителів, десятки отримали поранення.

Читайте також: Десятки тисяч людей втекли з Алеппо після наступу армії Сирії - ООН

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили
Показати ще

Нагадаємо, військова операція РФ в Сирії почалася 30 вересня 2015 року після дозволу ради федерації Росії використовувати війська у закордонних операціях. Москва почала завдавати повітряні удари у співпраці з владою в Дамаску і каже, що вони спрямовані проти "Ісламської держави" та інших терористів.

Однак сирійські повстанці та їхні прихильники звинувачують Росію в прагненні зміцнити режим президента Сирії Башара Асада.