Колектив вчених з США, Танзанії та Мадагаскару з'ясував, що третина жителів екзотичного африканського острову час від часу вживають котів. Але не куплених на ринку мертвих тварин, а домашніх улюбленців, отриманих в подарунок або впольованих котів, повідомляє сайт "N+1".

Вчені опитали 512 жителів центральної частини Мадагаскару про причини вживання котячого м'яса.

"Половина з опитаних їла котів декілька місяців тому. Кажуть, що вживали товстих, старих, збитих автомобілями або хворих. А також отриманих в подарунок або впольованих", - кажуть вчені.

Читайте також: Пенсіонери знайшли більше сотні безпритульних кошенят під Києвом

Причиною поїдання тварин називають ставлення до котів, як до ще одного джерела білкової поживи. З нестачею продуктів це жодним чином не пов'язано.

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Саме використання м'яса мертвих або збитих тварин може стати причиною поширення таких серйозних захворювань як ботулізм, хвороба Лайма, тиф і токсоплазмоз. Тому подібні дослідження необхідні для оцінки ризику і запобігання розвитку епідемій, а також поліпшення роботи системи охорони здоров'я. Наступним етапом дослідження стане подібне опитування про вживання в їжу собак, які можуть стати переносниками сказу, оскільки більшість тварин на Мадагаскарі не проходять вакцинацію", - кажуть науковці.