Про зменшення кількості рейсів до Росії вже заявили німецька авіакомпанія Lufthansa, британська British Airways та скандинавська SAS.

Про це повідомляє Bloomberg.

З початку зимової навігації, яка розпочинається з 25 жовтня, Lufthansa відмовляється від 15 рейсів до Російської Федерації, що становить близько 25% загального обсягу рейсів авіакомпанії в цю країну. Зокрема, компанія відмовиться від польотів до Санкт-Петербургу та Ростова-на-Дону. Натомість залишаться рейси до Москви та Краснодару. В цілому, кількість рейсів у Росію буде знижено до 63 на тиждень.

Скандинавська компанія SAS має намір призупинити авіасполучення між Копенгагеном і Москвою вже в березні, а British Airways заявила про те, що рейс Лондон - Москва будуть здійснювати менші літаки – замість Boeing 747 та Boeing 777, це буде A321.

Читайте також: Росавіація попросила Україну про переговори

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Нагадаємо, з 25 жовтня також заборонено польоти в Україну російських авіакомпаній через введення в дію санкцій проти Росії. В свою чергу, після оголошення про санкції, Росія ввела дзеркальне рішення – заборонили польоти українських авіакомпаній до Росії.

Щоправда, вже вчора Росавіація запропонувала Україні сісти за стіл переговорів. І міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, заявив, що українська авіавлада готова до таких переговорів.