Американські військові розгорнули штурмові літаки А-10С Thunderbolt II у Туреччині. Їх розмістять на повітряній базі Інджирлік, що на півдні країни.

Про це повідомляє AFP, посилаючись на американських військових.

Всього в Туреччині базуватимуться 12 літаків. Вони відомі, як винищувачі танків. Штурмовики прибули на базу минулими вихідними. Планується застосувати їх у підтримці коліції на чолі з США, яка бореться в Ірані та Сирії з "Ісламською державою".

Один з чиновників в американській армії розповів, що перекидання літаків "додало можливостей" коаліції у боротьбі проти ІДІЛ.

Він додав, що потенційно штурмовики можуть використатися для підтримки повстанських угруповань, які ведуть боротьбу на півночі Сирії. Зокрема, для групи під назвою "Сирійська Арабська коаліція". Вони цього місяця вже отримали від США боєприпаси.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину "Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Читайте також: Біля Японії відтепер курсує есмінець США із протиракетною системою

Літаки А-10 мають значно укріплений корпус. Вони здатні витримати пряме попадання з бронебійних патронів. Штурмовики літають повільніше і на значно нижчих висотах, ніж винищувачі F-16. Ці фактори суттєво впливають на рівень їхньої безпеки.

Літаки перекинули до Туреччини вже через три тижні після того, як Росія розпочала кампанію з бомбардувань Сирії.

Нагадаємо, Туреччина в липні цього року дозволила використовувати власну базу військово-повітряних сил Інджирлік для атаки позицій в Сирії.