Європейський союз додатково виділив 60 млн євро допомоги Сомалі та суміжним державам для покриття основних потреб біженців з цієї країни. Про це йдеться в повідомленні на сайті Єврокомісії.

50 млн євро із виділених коштів підуть на програму реінтеграції біженців і внутрішньо переміщених осіб у Сомалі. Наприклад, шляхом розширення доступу до основних послуг, підвищення рівня життя населення.

Ще 10 млн євро виділять північній Кенії, де знаходяться центри прийому сомалійських біженців. Ці гроші також підуть на надання допомоги місцевому населенню, яке приймає біженців.

Читайте також: ЄС вижене 400 тисяч мігрантів - Times

Нагадаємо, генеральний секретар ООН Пан Гі Мун під час свого виступу на Генеральній асамблеї ООН зяавив, що європейські країни повинні докладати більше зусиль для допомоги біженцям, які шукають порятунку від війни.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Він наголосив, що міжнародна спільнота має намагатися забезпечити спокій у регіонах, звідки прибувають біженці.