Колишній лідер Сполучених Штатів Джиммі Картер розповів в інтерв'ю каналу MSNBC, що передав російському посольству мапу Сирії, на якій відзначені позиції бойовиків "Ісламської держави". Він наважився на таке після особистого спілкування з Путіним.

Картер заявив, що отримав адресу електронної пошти Путіна у травні, коли вони обговорювали тему рибної ловлі. На тій самій зустрічі він обговорив з президентом РФ тему Сирії, а після цього він надіслав у російське посольство стратегічну карту.

"Я направив Путіну листа в четвер і запитав, чи потрібна йому копія нашої карти для того, щоб він міг точково наносити авіаудари в Сирії, і потім в п'ятницю посольство РФ в Атланті ... тобто у Вашингтоні, зателефонувало, і вони сказали, що вони дуже хотіли б отримати карту", - розповів Картер.

Путін у вдячність на таку дію запевнив, що у разі влучання його армії по позиціям не ІД, винен буде не він.

Цю карту створили у самому центрі Картера. Організація є неприбутковою та займається захистом прав людини.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Стосується всіх власників газових лічильників: "Газмережі" терміново попередили споживачів Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Наразі цю інформацію відмовились коментувати у Пентагоні.

Читайте також: Москва вже витратила на війну у Сирії 100 млн доларів

З моменту вступу Росії до війни у Сирії 30 вересня авіаційні удари постійно влучають по повстанцям, а не по ІДІЛ.

Підтримуючи диктатуру Башара Асада, Росія неформально вважається суперником Сполучених Штатів, які співпрацюють з помірними повстанцями.