Німецький автомобільний концерн Volkswagen припинив продаж в Євросоюзі нових автомобілів, залучених у так званий "вихлопний скандал".

Сьогодні, 21 жовтня, дилери отримали від компанії відповідне повідомлення, передає Deutsche Welle.

Заборона стосується автомобілів з двигунами ЕА 189 класу Євро-5 - в їх бортові комп'ютери встановили програмне забезпечення, яке дозволяє обходити екологічні стандарти.

Volkswagen зазначає, що багато нових дизельні машини з двигунами класу Євро-6 не були залучені до махінацій з програмним забезпеченням.

Читайте також: Toyota відкликала на ремонт 6,5 млн автівок

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Автомобілі знову надійдуть у продаж після усунення порушень і відповідного дозволу від Федерального автомобільного відомства Німеччини.

Volkswagen попереджає, що через припинення продажів деякі клієнти можуть не отримати замовлені ними автомобілі.

Нагадаємо, американське Агентство з захисту навколишнього середовища заявило, що Volkswagen встановлював на своїх автомобілях комп'ютерні програми, які під час перевірок занижують показники викиду шкідливих речовин.

Всього виробили близько 11 млн таких машин.