Після візиту сирійського диктатора Башара Асада до Москви німецькі ЗМІ висловились щодо війни на Близькому Сході. Більшість з них вважає, що Путін лише намагається напряму втрутитись до суперечок зі США та показати світу свою могутність.

"Росія ризикує другим Афганістаном. Така стратегія лише збільшує кількість біженців, які втікають до Туреччини, а потім і до Німеччини", - пишуть у Rheinische Post.

"Прийом у Росії Асада - це зовнішньополітичне підвищення цінності міжнародного злочинця. США та ЄС мають зайняти принципову позицію з цього приводу", - йдеться у статті Tageszeitung.

"Росіяни здійснюють атаки в Сирії, хоч їм мали б бути значно ближчими до серця ціни на молоко та картоплю, які зросли. Однак зовнішньополітичні амбіції вимагають значних витрат", - повідомляють у Süddeutsche Zeitung.

Більшість видань тримається думки, що Путін переключився з Донбасу на Сирію для особистого протистояння із заходом. Таким чином він лише збільшує свою популярність та використовує війну як піар.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: МЗС РФ спростувало інформацію про загибель росіян в Сирії

Нагадаємо, візит Башара Асада до Росії став першим офіційним виїздом за останні чотири роки. Росія підтримує його диктатуру та допомагає боротися з повстанцями, прикриваючись боротьбою з терористами ІДІЛ.