Російський МЗС застерігає своїх громадян, що їх можуть заарештувати за кордоном. Відомство запобігає росіянам, що, виїжджаючи за кордон, вони можуть бути арештовані або затримані за запитом правоохоронних і спецслужб США. Це стосується не лише тих, хто їде до Штатів, але й в інші країни. Така заява з'явилася на офіційному сайті федерального агентства з туризму.

Також МЗС розпорядився турагентствам повідомляти цю інформацію клієнтам.

"Американська влада продовжує неприйнятну практику "полювання" за російськими громадянами по всьому світу. Справа доходить до справжніх викрадань наших громадян", - йде мова в повідомленні.

Відомство заявляє, що після затримання росіян "їх намагаються схилити до визнання своєї провини, не зважаючи на відсутність вагомої доказової бази, а в разі відмови засуджують до величезних термінів висновки". Правда, там не говорять про жодний конкретний випадок подібних дії США.

Читайте також: Росія розташує військових на Курилах

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

"МЗС Росії настійно рекомендує російським громадянам під час планування поїздок за кодн ретельно зважувати всі ризики, особливо якщо є підстави передбачати наявність претензій з боку американських правоохоронних органів", - інформує МЗС.