За інформацією міністра оборони РФ Сергія Шойгу, у 2018 році його країна розташує на Курильських островах військові бази. Будівництво будівлі на острові Котельному вже майже закінчилось, повідомляє Reuters.

"Ми не приховуємо того, що вже фактично завершили створення бази на Новосибірських островах, на острові Котельному. Це така велика база, якої не було в радянські часи, це сучасна споруда, з усім необхідним для обладнання тих рубежів", заявив Шойгу.

Також чиновник додав, що військові РФ розташуються на острові Врангеля, мисі Шмідта та на східному узбережжі Чукотки. Таким чином Росія реалізує свою програму по створенню арктичного угрупування військ.

Світові аналітики вже встигли зазначити, що такі дії РФ ще сильніше погіршать відносини із Японією. Східна країна вважає південні Курили своєю територією. Японці навіть називають їх Північними землями.

Читайте також: Політика Кремля посилює кризу біженців - німецькі політологи

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Радянський союз анексував ці землі після закінчення Другої світової війни. Японія і зараз намагається повернути історичні землі. Через це дві країни і досі не підписали мирову після війни.