Управління Верховного Комісара ООН з прав людини розкритикувало владу Чехії за систематичне порушення прав мігрантів та за утримання їх у принизливих умовах.

Як заявив голова управління Зейд Раад аль-Хусейн, біженців затримують на території країни на строк до 90 днів і вилучають у них гроші, щоб оплатити їх утримання.

Комісар також заявив, що ООН стривожений ісламофобськими висловлюваннями президента Чехії Мілоша Земана.

Тим часом, представник Земана повідомив, що глава держави має намір і далі дотримуватися своєї позиції.

Читайте також: Інцидент в "Шереметьєво": затримали чеську делегацію

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Президент давно попереджав про загрозу ісламського фундаменталізму. Це його думка, і він не буде змінювати її під тиском з-за кордону", - сказав він.

Напередодні мігранти, які живуть у Словенії в тимчасовому наметовому таборі в Брежице спалили його на знак протесту проти дій влади, які, на їхню думку, занадто повільно реєструють прибулих і транспортують до кордону з Австрією.