Суд у Казахстані ухвалив закрити одне з небагатьох у цій країні видань, що критикує політику влади. Медеуський районний суд міста Алмати ухвалив, що журнал "Адам" ("Людина") і його сторінка у Facebook мають бути закриті через порушення законодавства про мови.

Про це повідомило Радіо Свобода.

Видання цього журналу зупинили ще в серпні, а його редакторів оштрафували за рішенням іншого суду в Алмати. Він так само встановив порушення закону про мови, що вимагає публікувати не менш як 50 відсотків вмісту державною казахською мовою. Натомість, "Адам" виходив повністю російською.

Читайте також: У Казахстані познущались з українського посольства (фото)

Журнал "Адам" був заснований у березні цього року після того, як у грудні минулого був закритий його попередник, журнал "Адам бол" ("Будь людиною"). Тоді суд вирішив, що той журнал вів "пропаганду війни". Таке рішення було ухвалене після того, як журнал оприлюднив інтерв'ю з казахстанським опозиціонером, що живе у вигнанні в Україні. Той різко критикував Росію за її втручання на сході України.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще