Міністерство оборони Латвії має намір посилити системи ППО ближнього бою RBS-70 в країні. Для цього будуть закуплені в Швеції ракети Mk2.

Про це повідомляє латвійське інформагентство BNS.

Глава відомства Раймонда Бергманіса зазначив, що протиповітряна оборона є одним з нинішніх пріоритетів у зміцненні державної оборони.

В рамках укладення контракту, він в четвер зустрівся з главою шведської компанії SAAB Dynamics AB в Північних і Балтійських країнах Анною Фройд. На зустрічі був підписаний договір про закупівлю цих ракет.

Латвія в 2005 році закупила перші переносні зенітно-ракетні комплекси, призначені для ураження цілей на низьких висотах.

Популярні новини зараз
ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Читайте також: Латвія вирішила відгородитися від Росії парканом

Планується, що в період 2015-2016 років ракет до систем ППО закуплять на 3,67 мільйона євро. У 2017 році на купівлю витратять ще 3,12 мільйона євро.

"Ми дуже вдоволені тим, що Латвія прийняла рішення і надалі замовляти ракети для систем ППО RBS-70", - підкреслила представниця шведської компанії.

Нагадаємо, в НАТО запевнили, що Альянс має величезні ресурси і здатний ефективно захищати регіон Балтії від будь-якої зовнішньої агресії.