Українського хакера судять у США.

Як повідомляє runyweb, 29-річного українця звинувачують у зломі банківської інформації.

На суді заявили, що для кібершахрайства він вступив у змову для злому системи безпеки банку для заволодіння грошовими коштами.

Звинувачення на суді в штаті Нью-Джерсі заявило, що Сергій Вовненко разом зі своїми спільниками в період з 2010 по 2012 роки зламував персональні дані приватних осіб і компаній в США.

Від дій українських хакерів, на думку слідства, постраждала велика фінансова установа в Нью-Джерсі. Звинувачення приховало назва банку.

Популярні новини зараз
З такими платіжками доведеться влаштовуватися на другу роботу: тариф піднімуть більш ніж удвічі Українцям виписують сотні тисяч штрафу за газову плиту: причини покарань, і як цього уникнути Платити за проїзд знову стане звичайним: кінець пільгам прийшов На тлі зростання тарифів на світло подорожчає ще одна послуга: скільки грошей забере комуналка
Показати ще

Група кібершахраїв отримувала незаконними шляхом паролі від банківських рахунків і номери кредитних карт.

Але вони її не використовували для своїх особистих цілей, а продавали зацікавленим особам. Якщо сума була сильно великою, то шахраї й самі могли зняти гроші.

Суд звинувачує Вовненка в організації злочинної діяльності. Його можуть відправити за грати на 30 років. На суді він заперечив обвинувачення.

Вовненко жив в Італії, де його і заарештували за ордером США в 2014 році.

Також суд відмовив у видачі Вовненко під заставу.

Читайте також: Американські правовласники звинувачують Україну в піратстві

Нагадаємо, що США звинуватило відразу три українські сайту в кібаратаках.