Іспанський бізнесмен Амансіо Ортега, засновник мережі Zara, посів перше місце у Всесвітньому рейтингу мільярдерів Forbes, потіснивши Білла Гейтса.

Ортега зі $79,7 мільярдами став лідером у реал-тайм-версії рейтингу, який враховує регулярні зміни курсів акцій - передає "Обозреватель".

Як повідомляється, за останню добу статки іспанця виросли на 5,2%, або на $3,9 мільярда.

Станом на 23 жовтня 2015 року друге місце в цьому рейтингу займає Білл Гейтс ($ 78,1 мільярдів): його статки за добу збільшилися на 0,7%, або на $ 572 мільйонів. Третє місце зайняв інвестор Уоррен Баффет зі статком у $ 64,4 мільярди.

У щорічному рейтингу Forbes 2015 року Амансіо Ортега займає 4 місце зі статком $64,5 мільярдів. Лідирує, як і раніше, Білл Гейтс ($79,2 мільярди), слідом за ним мексиканець Карлос Слім зі статками у $77,1 мільяри. Трійку багатіїв замикає Уоррен Баффет ($72,7 мільярди).

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Читайте також: Білл Гейтс вклав гроші в українську агрофірму

Зазначимо, що Ортега народився в бідній родині. Його батько працював залізничником. Через брак грошей Амансіо не зміг закінчити середню школу, і в 13 років почав працювати.

Його першою посадою була робота посильного в магазині сорочок. Надалі працював менеджером, після чого разом з дружиною відкрив власний магазин.