Японська мафія якудза "Ямагуті-гумі" скасувала дитяче свято з приводу Хеллоуїна через те, що організатори побоюються кривавих зіткнень після вересневого розколу в синдикаті.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

"Ми шкодуємо, що засмутили батьків і дітей, які з нетерпінням чекали на свято, але обіцяємо провести його наступного року", - ідеться в оголошенні на дверях офісу "Ямагуті-гумі" в місті Кобе.

Читайте також: Розкол мафії якудза в Японії: поліція в стані підвищеної готовності

На початку осені, в найбільшому клані стався розкол. Частина членів якудза організували самостійне об'єднання чисельністю близько трьох тисяч осіб, яке отримало назву "Кобе Ямагуті-гумі".

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Поліція Японії в даний час знаходиться в стані підвищеної готовності через побоювання, що розкол в мафії призведе до кровопролитного переділу сфер впливу та мафіозним війнам.

У 1980 році в "Ямагуті-гумі" вже відбувався розкол. Тоді він привів до майже 300 інцидентів з численними жертвами. Головне протистояння відбувалося між бійцями "Ямагуті-гумі" і членами синдикату угрупування "Ітіва-кай". Серед постраждалих були також і звичайні жителі.

Довідка. Деякі мафіозні японські угрупування існують цілком легально, хоча і під наглядом поліції. Вони отримують прибутки з рекету, азартних ігор, проституції, індустрії розваг, торгівлі наркотиками, зброєю, фінансових махінацій.

Натомість, Якудза має частку у будівельному бізнесі та влаштовує свята і фестивалі.