Засновник і гендиректор соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг разом із дружиною Присциллою Чан відкриють безкоштовну початкову школу. До неї прийматимуть дітей ще до їх народження.

Про це Цукерберг розповів своїй сторінці в Facebook.

"Заняття стартуватимуть із трьох років. Школярам нададуть медичне обслуговування до закінчення навчання - 12 років", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Facebook запустить соціальний супутник над Африкою

Згідно із інформацією, дитяча установа з'явиться в каліфорнійському місті Іст Пало Альто.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Я так пишаюся, що Прісцилла запускає новий вигляд школи, яка об'єднає освіту та охорону здоров'я", - сказав глава всесвітньої соціальної мережі.

Першими учнями будуть малозабезпечені дітки. При початковій школі працюватиме медцентр для учнів та їх сімей. Вагітним жінкам забезпечать перинатальний догляд.

За словами Марка, здоров'я та освіта - пов'язані. Якщо діти хворіють, їм важко вчитися.

Школа запрацює із серпня наступного року.

Нагадаємо, у 2012 році глава Facebook і його дружина посіли друге місце в рейтингу найбільш щедрих благодійників року за версією видання The Chronicle of Philanthropy.

Статок Цукерберга оцінюється в 26,7 мільярда доларів. Він у 2012 році пожертвував близько 500 мільйонів доларів громадському фонду Silicon Valley Community Foundation на розвиток освіти та охорони здоров'я.

Наразі, пара чекає на дитину.