Колишній голова Сполучених Штатів Джиммі Картер розповів в інтерв'ю New York Times про молодого Башара Асада, з яким він був знайомий ще у студентські роки. За словами Картера, чинний президент Сирії ще у молодості мав диктаторські нахили.

Джиммі Картер познайомився із Башаром Амадом, коли той навчався у Лондоні. Ще тоді стало помітно, що сирієць не надто переймається думками оточуючих.

"Я помітив, що Башар ніколи не звертався до підлеглих за порадою або інформацією. Для нього було майже неможливо змінити свою думку, особливо під тиском", - розповів Картер.

На думку екс-президента США, Сирія була зразковою країною до 2011 року, коли там почалась війна. Асаду вдавалось зберігати гармонію між багатьма національностями та релігійними групами у країні. Але коли люди почали протестувати він просто не зміг почути їхню точку зору.

"Коли ж протестувальники зажадали реформ, Асад побачив у цьому спроби повалення законної влади і застосував непотрібну силу. При цьому його підтримали як збройні сили, так і більшість християн, іудеїв, мусульман-шиїтів, алавітів та інших категорій населення", - заявив колишній керівник США.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Картер вважає, що спроби США відсторонити Асада від посади мирним шляхом одразу були провальними і його аналітична компанія попереджала про це.

Також екс-голова США висловився стосовно дій Росії у Сирії. Він симпатизує політиці Путіна, адже вважає, що він він намагається зупинити тероризм навіть шляхом підтримки диктатури. Картер додав, що США, Росія та інші країни мають об'єднатися проти ІДІЛ.

Читайте також: Колишній президент США надав Путіну дані про "ІДІЛ"

Нагадаємо, Росія веде війну у Сирії та підтримує Асада. Ракети військ РФ влучають переважно по позиціям повстанців.