Президент Російської Федерації Володимир Путін підписав указ, який затвердив створення дитячо-юнацької організації "Російський рух школярів".

Про це пишуть російські ЗМІ.

"Організація буде вдосконалювати державну політику в галузі виховання підростаючого покоління. Основна мета - сприяння формуванню особистості на основі "властивій російському суспільству системи цінностей", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Росія не прийматиме біженців у відповідь на відміну санкцій

За указом, засновником організації буде Федеральне агентство у справах молоді. Уряд готуватиме список майна для передачі новій організації.

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа
Показати ще

За словами міністра освіти Дмитра Ліванова, новий рух має врахувати досвід піонерських та комсомольських рухів СРСР.

"Ми всі, напевно, були жовтенятами, потім піонерами, комсомольцями - можна до цього по-різному ставитися. Ми розуміємо, що була певна система виховання і соціалізації молодих людей, і, загалом, вона своє завдання, можливо, з певними втратами, виконувала", - сказав він.

Довідка. Піонерська організація існувала в СРСР з 1922 по 1991 рік в СРСР. У неї брали школярів з 9-14 років, старші підлітки вступали до Всесоюзного ленінського комуністичного союзу.