Іспанська авікомпанія Iberia отримали чисельні скарги від пасажирів на пілота літака, який прямував до Ізраїлю. По гучномовцю він повідомив, що літак сідає у Палестині, повідомляє ВВС.

Пілот оголошував про приземлення на двох мовах - спочатку на іспанській, а потім на англійській. В обох варіантах він сказав саме "Палестина", а не "Ізраїль".

Пасажирів рейсу обурила така заява, а громадяни Ізраїлю заявили про образу власних патріотичних почуттів. Вони наголошують, що пілот навмисно переплутав країни, особливо у англійському варіанті.

Керівництво авікомпанії вже повідомило, що буде розслідувати цей інцидент. Наразі вони опитують персонал того літака. Офіційні представники вже принесли вибачення ображеним пасажирам.

Зазначимо, що територія, на якій розташований Ізраїль до Другої світової війни належала Палестині. Ідеологічні противники ізраїльтян, а також палестинці і досі вважають ці землі палестинськими.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Читайте також: Пасажирський літак загорівся в аеропорту Флориди

Обидві країни на офіційному рівні підтримують окреме існування двох держав. Але на практиці керівництва не можуть знайти компроміс, а між громадянами постійно виникають сутички.