У ФІФА підроблювали результати, щоб Росія отримала право прводити Чемпіонат світу з футболу в 2018 році.

Про те, що РФ отримала ЧМ у результаті таємної змови, розповів глава ФІФА Йозеф Блаттер, повідомляє The Financial Times.

Нагадаємо, Блаттера тимчасово усунули від роботи через те, що проти нього ведеться слідство про фінансові махінації.

ЧМ-2018 був відданий Росії у результаті таємної операції між керівниками ФІФА, які підроблювали результати виборів. "Рішення, яке було погоджено, але не письмово, передбачало, що при голосуванні ми підемо в дві наддержави: до Росії та США", — сказав Блаттер.

Так, Росія претендувала на чемпіонат 2018-року, а Штати – на проведення мундіаля у 2022 році. Тоді РФ отримала таке право, а мундіаль віддали Катару.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Блаттер говорить, що такі були домовленності. Та в останню мить втрутився президент Франції та друг президента РФ Володимира Путіна Ніколя Саркозі та тоді чемпіонат світу 2022 віддали Катар.

Читайте також: Справу ФІФА розслідуватимуть британці

Нагадаємо, що про корупцію у ФІФА заговорили навесні цього року. Розгорівся скандал коли в Цюріху за запитом США було арештовано декілька чиновників ФІФА за підозрою у хабарництві. І тоді заговорили, що в Росії можуть відібрати право проведення ЧМ-2018 і віддати його Катару.