Служба держбезпеки Грузії звернулася до України із проханням допомогти отримати необхідну інформацію у справі проти Михеїла Саакашвілі, повідомляє ВВС.

Прохання виникло у зв'язку з появою в інтернеті аудіозаписів, на якому, імовірно, екс-президент Грузії, а нині одеський губернатор Михеїл Саакашвілі, закликає не коритися рішенням влади щодо долі телеканалу "Руставі-2".

Аудіозапис - це телефонна розмова, людини зі схожим на Саакашвілі голосом, із генеральним директором телекомпанії "Руставі-2" Нікою Гварамією і одним з лідерів опозиційного Національного руху Гігою Бокерією.

Грузинська сторона сподівається, що Україна надасть Тбілісі правову допомогу у розслідуванні цієї справи, заявив заступник начальника служби державної безпеки Грузії Леван Ізорія.

На записах, можливо, Саакашвілі обговорює із Нікою Гварамією і Гігою Бокерією дії, які слід вжити для захисту телекомпанії "Руставі-2".

Популярні новини зараз
Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Шокуюча знахідка посеред льодовика: в Альпах археологи натрапили на щось жахливе З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Читайте також: Спецслужби Грузії кажуть, що запобігли держперевороту

"Руставі-2" є каналом з високим рейтингом і відрізняється різкою критикою на адресу влади.

Частку володіння у компанії зараз через суд намагається повернути один з її колишніх власників Кібар Халваші.

Минулого тижня телеканал опинився в епіцентрі чергового скандалу. Спецслужби Грузії заявили, що "Руставі-2" намагаються захопити силою, люди, які готують державний переворот.