У Австралії уряд країни повторно скасував почесні нагороди лицарства, які були відновлені всього рік тому.

Про це пише Корреспондент.

"Звання дам та лицарів діяли за попереднього прем'єра Тоні Абботта. Однак його рішення нагородити цим званням британського герцога Единбурзького принца Філіпа викликало дуже гостру критику суспільства", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: На турецьких виборах перемогла провладна партія - прем'єр

На початку осені Абботт припинив бути лідером у провладній Ліберальній партії, подав у відставку з посади прем'єра. Його місце обійняв Малколм Тернбулл, гарячий прихильник республіканського державного устрою і відмежування від британської монархії.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Спочатку титули лицарів і дам в Австралії давали лише протягом десяти років: із 1976 по 1986 рік. Тоді звання були вищим ступенем так званого "Ордена Австралії" - системи державних нагород Австралії.

Почесне звання присвоїли 12 лицарям та двом дамам "Ордена Австралії".

За короткий період відновлення цього ступеня в 2014 і 2015 році, під час прем'єрства Тоні Абботта встигли з'явитися ще три лицарі, із принцом Філіппом включно, та одна дама.