За даними ЮНЕСКО, від 2006 року під час виконання професійних обов'язків у світі загинуло понад 700 журналістів, а лише за 2013-2014 роки загинуло 178 представників мас-медіа.

"В середньому кожні 5 днів під час виконання своєї роботи гине журналіст", - повідомив голова німецького комітету з питань ЮНЕСКО Вольфганг Шуц.

За даними ЮНЕСКО, за останні 2 роки найбільш небезпечним регіоном для журналістів стали арабські країни, де загинули 54 репортери. Після них йдуть: Південна Америка та Карибський регіон (51 загиблий), а також Азія і Тихоокеанський регіон (30 загиблих).

Читайте також: За вбивствами журналістів Україна випередила Афганістан

Генеральний директор ЮНЕСКО Ірина Бокова закликала держави, які входять до цієї організації, подбати про кримінальне переслідування тих, хто вчинив злочини проти журналістів.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

"Коли на журналістів нападають і вони гинуть під час виконання своєї роботи, треба використати усі дозволені законом методи з метою покарання злочинців", - зазначила І.Бокова.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун нещодавно повідомив, що лиш 7% вбивств журналістів розслідуються успішно, а менш ніж 1 з 10 злочинів щодо представників мас-медіа вдається розслідувати повністю.