Депутат Держдуми знову попросив генерального прокурора Росії Юрія Чайку перевірити законність і легітимність рішень, що призвели до розпаду Радянського союзу, і притягнути винних до суду.

Про це повідомляє РИА Новости.

У червні Євген Федоров вже просив Генпрокуратуру перевірити легітимність створення Держради СРСР і її рішень про визнання незалежності Естонії, Латвії та Литви.

Тепер Федоров нагадав сказані наприкінці жовтня слова президента РФ Володимира Путіна про те, що розпад СРСР нібито став трагедією гуманітарного характеру: "25 млн етнічних росіян опинилися за кордоном поза своєї волі".

Читайте також: Росія привласнила історичну пам'ять Київської Русі

Популярні новини зараз
Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

На думку депутата, тим самим президент констатував, що подія в 1991 році руйнування політичних, економічних, соціальних систем та інститутів СРСР спричинило масові порушення прав і свобод мільйонів громадян.

"Тобто по суті були прийняті незаконні рішення у вигляді указів Горбачова", - сказав парламентарій.

Раніше цей же депутат направив звернення спікеру Держдуми Сергію Наришкіну, в якому пропонував денонсувати договір між Росією і Україною про російсько-український державний кордон.