Російські пропагандисти почали переслідування не тільки українців, а й твори мистецтва, що якимось чином пов'язані з Україною або прославляють нашу країну.

Як повідомляє Depo.ua, нещодавно з московської "Третьяковської галереї" вилучили картину "Запорожці пишуть листа турецькому султану".

Журналісти вирішили проаналізувати інші картини, представлені в галереї, і знайти в них "український слід".

Відомо, що картина улюбленого в Росії Іллі Рєпіна "Не ждали" написана в революційний час. На полотні зображений портрет українського поета Тараса Шевченка.

На картині Віктора Васнецова "Три богатирі" зображений Ілля Муромець, який після захисту території України-Русі став монахом Києво-Печерської лаври.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Грек Куїнджі Архип Іванович, який також представлений в галереї, уродженець Маріуполя Донецької області.

А його учень Микола Реріх виконав більше 12 мозаїк в Київській області.
Сім'я Айвазовського мала землю у Львівській області.

Михайло Врубель, представлений величезними полотнами в "Третьяковці", навчався в гімназії Одеси. Також він написав декілька ікон, серед них - Діву Марію з немовлям у Кирилівській церкві в Києві.

Мабуть російські пропагандисти побачили в "Запорожцях" найбільшу ідеологічний вплив.

Читайте також: Росію тролять за обшук в українській бібліотеці (фотожаби)

Нагадаємо, що в Москві судять директора української бібліотеки.